27 octombrie – Ziua mondială de Rugăciune a Organizaţiei Internaţionale Kolping

În anul 2017: Ne rugăm pentru Kolping Burundi!

Ziua mondială de Rugăciune a Organizaţiei Internaţionale Kolping are loc în fiecare an în data de 27 octombrie și aminteşte de Ziua Beatificării a lui Adolph Kolping, din 1991. Cu această ocazie fiecare organizaţie Kolping are posibilitatea să se prezinte membrilor din întreaga lume şi să formuleze invocări, care să fie cuprinse în rugăciunea credincioşilor din această zi.

În 2017, cu ocazia celei de a 32-a Zi Mondială de Rugăciune Kolping, construim punţi de legătură cu Burundi şi lansăm un îndemn la solidaritate cu această ţară!

„Creştinismul nu constă în cuvinte frumoase şi expresii goale, ci trebuie exersat practic, cu dăruire și jertfă, astfel încât să se reliefeze în exterior şi să fie transmis celor din jur.” (Adolph Kolping)

Kolping Burundi, pe scurt:

Începuturile mișcării Kolping din Burundi sunt în anul 1996, când un misonar german a înființat prima Familie Kolping, a cărei membri erau angajații unei instituții pentru persoane cu dizabilități. În anii următori, Burundi a fost vizitat în repetate rânduri de delegați ai Organizației Kolping Internațional, în special din partea Kolping Uganda, conturându-se încet, încet dorința de a se organiza munca de asociație la nivel național. În anul 2012 a luat naștere Kolping Burundi, organizația națională, care cuprinde astăzi 43 Familii Kolping în șase din cele opt dieceze ale țării. Sediul principal se află în Arhidieceza Gitega. Dat fiind faptul că majoritatea membrilor trăiesc în mediul rural, Kolping susține multe activități din domeniul agricol și al meșteșugurilor.

Informaţii despre Kolping Burundi şi Liturghie (în limba engleză/germană/spaniolă):

https://www.kolping.net/aktuelles_und_kampagnen/weltgebetstag_2017.html

Burundi, pe scurt:

Denumire oficială: Republica Burundi (Republique du Burundi/Republika y’u Burundi)

Capitala: Bujumbura

Populația țării: 11.099.298 (estimat 2016)

Etnii: Hutu – 85%, Tutsi – 14%, Twa – 1%

Religii: creștini – 67% (62% catolici, 5%), protestanţi credinţe tradiţionale – 23%, musulmani – 10%

Limbi oficiale: Franceză, Kirundi

Suprafața țării: 27.834 km²

Câștigarea independenței: 1 iulie 1962 (1 iulie, Ziua Națională)

Burundi este unul dintre cele mai sărace state din lume. Economia se bazează în principal pe agricultură și aproape 90% din populație lucrează în acest sector. Principalele produse agricole sunt cafeaua, ceaiul și bumbacul. Dar veniturile realizate din exportul acestor produse au suferit datorită prețurilor scăzute de pe piața mondială. Creșterea vitelor creează o bază pentru producția de carne și piei de animale.

Reprezentarea diplomatică şi consulară a Republicii BURUNDI în România este asigurată de Ambasada Burundi în Federaţia Rusă.

Consulat onorific

Consulatul Onorific al Republicii Burundi la Cluj Napoca

(Surse: www.mae.ro; Wikipedia)