Adunare Generală la Kolping Alba

„Viitorul favorabil nu depinde de faptul că suntem la început sau sfârșit de an; un viitor mai bun creează doar acei oameni care, prin educația creștină, devin devotați și perseverenți.”

Adolph Kolping

În data 4 noiembrie 2017, la Cristuru Secuiesc, 56 de delegați din 15 Asociații Kolping locale au participat la Adunarea Generală a Organizației Diecezane Kolping Alba.

În deschiderea Adunării Generale, în meditația ținută de Gödri István, praeses diecezan și național, s-a subliniat importanța apartenenței fiecăruia la o familie. Este necesar și bine să ne întâlnim an de an și să discutăm despre realizările de acasă, având astfel ocazia să ne îmbogățim cu idei folositoare, întrucât, dacă ne ajutăm reciproc, putem păși înainte. Totodată, este important să împărtășim și lucrurile, trăirile negative.

Meditația a fost urmată de prezentarea activităților desfășurate de-a lungul anului, din care a reieșit varietatea acțiunilor atât la nivel local, cât și la cel diecezan. Șirul prezentărilor a fost încheiat de praesesul nostru. Pentru că a făcut parte din delegația României la Adunarea Generală Kolping Internațional din Lima, Peru, aceasta a prezentat câteva idei și documente dezbătute acolo, printre care și noul Statut al Organizației Internaționale.

În timpul pauzei, participanții au depănat amintiri și cu această ocazie au avut loc discuțiile cordiale mult așteptate.

Într-o atmosferă familială s-a desfășurat și expunerea lui Ferencz Evelin de la Asociația Diecezană a Tinerilor, cu titlul „Tinerii pe calea credinței”. Expunerea antrenantă a fost urmată de munca în grupuri mici, condusă tot de Evelin, prin care atât tinerii, cât și adulții au căpătat o imagine de ansamblu asupra rolului tinerilor și asupra aspectelor cu care se confruntă ei în ziua de azi. Ca prim fruct al acestor discuții s-a conturat deja ideea organizării unei întâlniri despre și pentru tineri în 2018, prilej prin intermediul căruia aceștia să se cunoască mai bine.

După masa comună, Familiile Kolping au primit pachețelele cu dulciuri de la dieceza parteneră Kolping Würzburg. În numele tuturor copiilor și adulților la care ajung aceste pachețele, Organizația Kolping Alba îi mulțumește pe această cale diecezei partenere!

Joó Aniella, Familia Kolping „Sf. Cruce” Cristuru Secuiesc

mai multe poze