Consiliul Director Kolping Moldova

Sâmbătă, 10 februarie, la Bacău, a avut loc primul consiliu director al asociaţiei Kolping Moldova, un prim pas ȋn activitatea la nivel regional. Au fost prezenţi membri ai asociaţiilor din Bacău, Bârlad, Oituz şi Ploscuţeni. Ziua a ȋnceput cu participarea la sfânta Liturghie celebrată la biserica de la Izvoare, unde păirintele Adam Lucian ne-a primit cu inima deschisă.

Înainte de discuţiile consiliului, Părintele Ştefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova, ne-a ȋnsufleţit cu un moment de reȋnnoire spirituală, propunându-ne să ne ȋndreptăm privirile şi paşii spre cei desconsideraţi de societate şi chiar de ei ȋnşişi.

Propunerile de activităţi au fost numeroase, voluntariatul şi formarea tinerei generaţii rămânând ȋn centrul atenţiei. Astfel ȋncât, pe lângă acţiuni de voluntariat, ȋntâlniri de formare pentru tineri şi adulţi, tabere de muncă, anul acesta s-a luat iniţiativa de a organiza Calea Crucii pentru voluntari, iniţiativă ce presupune organizarea de către voluntari a rugăciunii o data pe săptămână, participarea, o dată ȋn timpul Postului Mare, a tuturor asociaţiilor de voluntari din parohie la Calea Crucii şi desfăşurarea unei acţiuni de voluntariat ȋn acest timp, recomandarea fiind participarea la acţiunea 40 de zile pentru viaţă sau Marşul pentru viaţă ; acţiunea se va finaliza ȋn sâmbăta de dinainte de Duminica Floriilor, pe 24 martie, când se organizează Calea Crucii pe dealul Ciciola, Valea Mare. Dorinţa noastră este de a ne uni ȋn rugăciune pentru viaţă.

Anul acesta vor fi desfăşurate vizite ale partenerilor asociaţiei noastre din Germania şi Elveţia cu scopul schimbului de experienţă, dar şi cu dorinţa de a promova activitatea centrului educativ de la Oituz, loc unde copiii din familii dezavantajate primesc educaţie şi grijă.

Dumnezeu să coboare asupra noastră bunăvoinţa şi puterea de a continua pe drumul ales! Success tuturor ȋn iniţiativele şi acţiunile pe care doriţi să le desfăşuraţi ȋn timpul deja ȋnceput!

Monica Benedic, preşedinte Kolping Moldova

x