Consiliul Director s-a întrunit în Oituz

Consiliul Director s-a întrunit în data de 17-18 noiembrie în Oituz. Profilul asociației a fost una dintre temele principale discutate, având în vedere concluziile grupelor de lucru de la Adunarea Generală din Oradea. Se conturează astfel o nouă variantă a profilului, urmând să fie lansată o ultimă rundă de consultări la toate nivelurile din asociație. Adoptarea profilului este programată să aibă loc în luna septembrie 2018 în cadrul Adunării Generale.

O altă temă se referă la actualizarea Statutelor asociației la nivel local, diecezan și central, având în vedere modificările apărute în Statutul Kolping Internațional.

Pr. Gödri Stefan a realizat o prezentare a călătoriei făcute în Peru împreună cu alți 3 membri din Consiliul Director informând despre situația de la nivel internațional. Membri Consiliului au fost serviți cu băutura preferată a peruanilor, Pisco Sour, aceasta fiind preparată în bucătăria din Oituz.

Cu ocazia ședinței Cornel Bulai a prezentat membrilor Consiliului Director activitățile Centrului Educațional Oituz, inaugurat în data de 3 septembrie 2016.

Centrul Educațional Oituz și-a început activitatea în urmă cu un an, acum având înscriși 40 de copii la serviciile de after school, iar la diferite cursuri extrașcolare încă 50 de copii (engleză, dans, karate). Activitațile nu ar fi posibile fără implicarea voluntarilor: 5 educatori, 2 doamne la curățenie, 25 de elevi de clasele VII –VIII și de liceu, precum și alți membri de la Familia Kolping locală.

Dând curs invitației Papei Francisc prin declararea zilei de 19 noiembrie ca zi mondială a persoanelor sărace, au fost invitate la cină  două familii care au copii beneficiari ai serviciilor Centrului Educațional Oituz, familia Moșescu cu 4 copii și familia Birti cu 3 copii.

Cele două familii nevoiașe au primit câte un pachet de alimente din partea Familiei Kolping Gheorgheni reprezentată de Katalin și Tibor Eigel.

Eduard Dobre

mai multe poze