Cupa Kolping la șah Ediția a VII-a

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara, a organizat în data de 26.11.2017 împreună cu Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii Cupa Kolping la șah, ediția a VII a.

Sala a fost pusă la dispoziție de partenerul nostru, Clubul Sportiv Studențesc Medicina Timișoara.

Evenimentul a fost deschis de președintele Familiei Kolping Sfânta Maria Timișoara, Radu Boitoș și de către conducătorul spiritual, preot vicar Nicolae Ovidiu Teodorescu, îndemnând copii să continue cu asiduitate practicarea acestui sport. La concursul nostru a participat și președintele Kolping Banat, Ioan Szabo, cu 4 jucători din Uivar.

Au participat jucători de la următoarele Cluburi Sportive şi Școlare: Timișoara, Cs Universitatea de Vest Timișoara, Cs Sah Club Oltenia Craiova, Clubul  de sah Giroc, Cs Sânandrei Timiş, Cs Talbot Resita, Cs Vados Arad, Şcoala Gimnaziala Uivar şi Cs Mediator  Giarmata Vii.

Campionatul a avut următoarea structură:

  1. Turneu de copii, născuți după 01.01.2007
  2. Turneu de juniori și studenți

Sistemul de joc a fost elvețian, 7 runde, cu ritm de joc 15 min/jucător/30 min partida.

S-a premiat fiecare turneu, iar jucătorii premiați au primit cupe și medalii, finanțarea acestora a fost asigurată de către Kolping Banat.

Toți cei peste 70 de participanți au primit câte un pachețel cu dulciuri. Prietenii și partenerii noștri de la Organizația Diecezană Kolping Erfurt ne-au făcut bucuria de a ne trimite pachetele, cu ajutorul cărora am putut face mici bucurii tinerilor șahiști. Pachetele cu dulciuri au fost pregătite de membrii Familiei Kolping Sfânta Maria.

Aceste întâlniri șahiste nu au doar rolul de stimularea a compteției și de aprofundare a acestui sport, ci și o altă componentă educativă; șahul reprezintă o alternativă benefică de petrecere a timpului împreună.

Ursan Maria Bernadeta

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara

mai multe poze