Kolping Hochdorf din Elveția salută Kolping România

Începutul anului calendaristic este pentru multe asociații perioada când se organizează adunarea generală.

În data de 25 ianuarie a.c., Familia Kolping din Hochdorf, Elveția și-a invitat atât membri la această întalnire anuală, cât și un reprezentant Kolping România. Anul trecut, în luna iunie, 30 de persoane din această comuntate participaseră la o călătorie de studiu prin România, vizitând asociații și proiecte Kolping în Timișoara, Caransebeș, Rusca Montană, Brașov și Oituz.

Această vizită la noi i-a impresionat pe toți atât de mult, încât a devenit laitmotivul adunării generale 2018...

Mai mult

Consiliul Director Kolping Moldova

Sâmbătă, 10 februarie, la Bacău, a avut loc primul consiliu director al asociaţiei Kolping Moldova, un prim pas ȋn activitatea la nivel regional. Au fost prezenţi membri ai asociaţiilor din Bacău, Bârlad, Oituz şi Ploscuţeni. Ziua a ȋnceput cu participarea la sfânta Liturghie celebrată la biserica de la Izvoare, unde păirintele Adam Lucian ne-a primit cu inima deschisă.

Înainte de discuţiile consiliului, Părintele Ştefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova, ne-a ȋnsufleţit cu un moment de reȋnnoire spirituală, propunându-ne să ne ȋndreptăm privirile şi paşii spre cei desconsideraţi de societate şi chiar de ei ȋnşişi.

Propunerile de activităţi au fost numeroase, voluntariatul şi formarea tinerei generaţii rămânând ȋn centrul atenţiei...

Mai mult

Oituz – Acțiuni de voluntariat în sprijinul copiilor nevoiași

Concert caritabil de Crăciun, ediția I

Centrul Educațional Kolping din Oituz a fost gazda mai multor acțiuni de voluntariat desfășurate în luna decembrie 2017. Spiritul sărbătorilor i-a inspirit pe voluntarii Kolping  și pe alți donatori să realizeze un efort comun pentru sprijinirea acțiunilor caritabile din cadrul centrului.

Unul dintre momentele speciale a fost prima ediție a concertului caritabil de Crăciun. Este o inițiativă a Centrului Educational Kolping prin care dorim să găzduim, să aducem grupuri corale și soliști care să concerteze pentru strângerea de fonduri care să ajute acțiunile proiectului nostru.

Astfel, în seara de 18 decembrie, s-a desfășurat acest concert cu participarea extraordinară a corului MAGNIFICAT format din elevii Liceului Catolic di...

Mai mult

Kolping România: Implicare pentru studenții din Brașov

În perioada 17 noiembrie 2017 – 17 decembrie 2017, Kolping România a derulat în parteneriat cu Asociația AISEC Brașov Programul “Learn.Create.Become” în cadrul Hotelului Kolping din orașul de sub Tâmpa. Grupul țintă au fost studenți de la Facultatea de Alimentație și Turism din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Patru studenți au participat pe parcursul săptămânilor de training la un „job rotation” săptămânal, trecând prin departamentele „restaurant”, „recepție”, „evenimente” și „housekeeping”. Aceste mișcări interdepartamentale sunt o strategie managerială, având scopul de a extinde competențele și experiența angajaților, astfel încât aceștia să poată prelua oricând sarcini cu totul diferite, în caz de nevoie.

Mai mult

Festivalul de Gulas Kolping Banat, editia a X-a, Cenad

In data de 06.05.2017 Familia Kolping Cenad a avut onoarea de a organiza a X-a editie a festivalului de Gulas.

In ciuda timpului capricios, ne-au onorat cu prezenta cinci familii Kolping din Romania si doua familii din Serbia.

Festivalul a inceput cu intampinarea oaspetilor urmand ca fiecare familie sa inceapa pregatirile pentru prepararea gulasului.
In timp ce gulasurile clocoteau in ceaune, oaspetii au vizitat biserica catolica Sfantul Gerhard, curajosii urcand chiar in turnul bisericii.
Gazdele au pregatit mici surprize sub forma de jocuri, care au incantat atat adultii cat si copiii. Au primit premii cel care a spart cele mai multe nuci, cel care a reusit sa doboare cel mai repede doza, cel care a reusit sa tina cel mai mult galetusa cu apa agatata de bat.

Preparatele au fost foarte di...

Mai mult

Întâlnirea Famiilor Kolping din Banat 14.10.2017, Timișoara, Editia a II-a

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara a organizat în data de 14.10.2017 “Întâlnirea Familiilor Kolping din Banat”. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul financiar al organizaţiei Kolping Banat.

Evenimentul a început cu sfântă liturghie la Biserica Greco-Catolică Sfântul Iosif, Timișoara 700 și a continuat la Casa Adam Müller Gutenbrunn. Domnul Radu Boitoș, președintele Familiei Kolping Sfânta Maria Timişoara împreună cu domnul Ioan Szabo, preşedintele Kolping Banat au salutat participanții și au prezentat programul întâlnirii.

Gospodinele din Familiile Kolping s-au întrecut să prezinte preparate cât mai gustoase și atractive, fiecare dintre participanți asigurând partea culinară.

Momentele artistice au fost susținute de corul Familiei Kolping Sfânta Maria...

Mai mult

Cupa Kolping la șah Ediția a VII-a

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara, a organizat în data de 26.11.2017 împreună cu Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii Cupa Kolping la șah, ediția a VII a.

Sala a fost pusă la dispoziție de partenerul nostru, Clubul Sportiv Studențesc Medicina Timișoara.

Evenimentul a fost deschis de președintele Familiei Kolping Sfânta Maria Timișoara, Radu Boitoș și de către conducătorul spiritual, preot vicar Nicolae Ovidiu Teodorescu, îndemnând copii să continue cu asiduitate practicarea acestui sport. La concursul nostru a participat și președintele Kolping Banat, Ioan Szabo, cu 4 jucători din Uivar.

Au participat jucători de la următoarele Cluburi Sportive şi Școlare: Timișoara, Cs Universitatea de Vest Timișoara, Cs Sah Club Oltenia Craiova, Clubul  de sah Giroc, Cs Sânan...

Mai mult

Alfred Weiss

23 November 1937 – 21. März 2017

Wir erinnern uns heute besonders an unseren Ehrenpräses Pfarrer Alfred Weiss aus Wien, Österreich. Seit 1991 war er Rumänienfreund, Kolpingpionier in unserem Land und treuer Berater und Begleiter unseres Verbandes, bis zu seinem Tod. Heute wäre sein Geburtstag gewesen. Wir vermissen dich, Alfred!

23 noiembrie 1937 – 21 martie 2017

Ne aducem aminte astazi in mod special de praeses-ul nostru de onoare, preotul Alfred Weiss din Viena, Austria. Din anul 1991 a fost prietenul Romaniei, pionier in munca de asociatie „Kolping“, sfatuitor si insotitor fidel, pana la adormirea lui intru Domnul. Astazi ar fi fost ziua lui de nastere. Iti simtim lipsa, Alfred!

In memoriam

Mai mult

Consiliul Director s-a întrunit în Oituz

Consiliul Director s-a întrunit în data de 17-18 noiembrie în Oituz. Profilul asociației a fost una dintre temele principale discutate, având în vedere concluziile grupelor de lucru de la Adunarea Generală din Oradea. Se conturează astfel o nouă variantă a profilului, urmând să fie lansată o ultimă rundă de consultări la toate nivelurile din asociație. Adoptarea profilului este programată să aibă loc în luna septembrie 2018 în cadrul Adunării Generale.

O altă temă se referă la actualizarea Statutelor asociației la nivel local, diecezan și central, având în vedere modificările apărute în Statutul Kolping Internațional.

Pr...

Mai mult

Întâlnire la nivel de Kolping Tineret Europa

Albania, Cehia, Croația, Germania, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina și Ungaria sunt cele 11 țări din care au venit la Timișoara, în perioada 9-12 noiembrie 2017, cei 22 de tineri care și-au reprezentat asociațiile naționale la întâlnirea Kolping Tineret Europa.

Vineri dimineață am mers la sediul asociației și, alături de trainerul Ana-Maria Andronic, cea care a facilitat workshop-ul „Promotion and motivation”, am reușit să ne familiarizăm unii cu alții...

Mai mult