Festivalul de Gulas Kolping Banat, editia a X-a, Cenad

In data de 06.05.2017 Familia Kolping Cenad a avut onoarea de a organiza a X-a editie a festivalului de Gulas.

In ciuda timpului capricios, ne-au onorat cu prezenta cinci familii Kolping din Romania si doua familii din Serbia.

Festivalul a inceput cu intampinarea oaspetilor urmand ca fiecare familie sa inceapa pregatirile pentru prepararea gulasului.
In timp ce gulasurile clocoteau in ceaune, oaspetii au vizitat biserica catolica Sfantul Gerhard, curajosii urcand chiar in turnul bisericii.
Gazdele au pregatit mici surprize sub forma de jocuri, care au incantat atat adultii cat si copiii. Au primit premii cel care a spart cele mai multe nuci, cel care a reusit sa doboare cel mai repede doza, cel care a reusit sa tina cel mai mult galetusa cu apa agatata de bat.

Preparatele au fost foarte di...

Întâlnirea Famiilor Kolping din Banat 14.10.2017, Timișoara, Editia a II-a

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara a organizat în data de 14.10.2017 “Întâlnirea Familiilor Kolping din Banat”. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul financiar al organizaţiei Kolping Banat.

Evenimentul a început cu sfântă liturghie la Biserica Greco-Catolică Sfântul Iosif, Timișoara 700 și a continuat la Casa Adam Müller Gutenbrunn. Domnul Radu Boitoș, președintele Familiei Kolping Sfânta Maria Timişoara împreună cu domnul Ioan Szabo, preşedintele Kolping Banat au salutat participanții și au prezentat programul întâlnirii.

Gospodinele din Familiile Kolping s-au întrecut să prezinte preparate cât mai gustoase și atractive, fiecare dintre participanți asigurând partea culinară.

Momentele artistice au fost susținute de corul Familiei Kolping Sfânta Maria...

Cupa Kolping la șah Ediția a VII-a

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara, a organizat în data de 26.11.2017 împreună cu Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii Cupa Kolping la șah, ediția a VII a.

Sala a fost pusă la dispoziție de partenerul nostru, Clubul Sportiv Studențesc Medicina Timișoara.

Evenimentul a fost deschis de președintele Familiei Kolping Sfânta Maria Timișoara, Radu Boitoș și de către conducătorul spiritual, preot vicar Nicolae Ovidiu Teodorescu, îndemnând copii să continue cu asiduitate practicarea acestui sport. La concursul nostru a participat și președintele Kolping Banat, Ioan Szabo, cu 4 jucători din Uivar.

Au participat jucători de la următoarele Cluburi Sportive şi Școlare: Timișoara, Cs Universitatea de Vest Timișoara, Cs Sah Club Oltenia Craiova, Clubul  de sah Giroc, Cs Sânan...

Alfred Weiss

23 November 1937 – 21. März 2017

Wir erinnern uns heute besonders an unseren Ehrenpräses Pfarrer Alfred Weiss aus Wien, Österreich. Seit 1991 war er Rumänienfreund, Kolpingpionier in unserem Land und treuer Berater und Begleiter unseres Verbandes, bis zu seinem Tod. Heute wäre sein Geburtstag gewesen. Wir vermissen dich, Alfred!

23 noiembrie 1937 – 21 martie 2017

Ne aducem aminte astazi in mod special de praeses-ul nostru de onoare, preotul Alfred Weiss din Viena, Austria. Din anul 1991 a fost prietenul Romaniei, pionier in munca de asociatie „Kolping“, sfatuitor si insotitor fidel, pana la adormirea lui intru Domnul. Astazi ar fi fost ziua lui de nastere. Iti simtim lipsa, Alfred!

In memoriam

Consiliul Director s-a întrunit în Oituz

Consiliul Director s-a întrunit în data de 17-18 noiembrie în Oituz. Profilul asociației a fost una dintre temele principale discutate, având în vedere concluziile grupelor de lucru de la Adunarea Generală din Oradea. Se conturează astfel o nouă variantă a profilului, urmând să fie lansată o ultimă rundă de consultări la toate nivelurile din asociație. Adoptarea profilului este programată să aibă loc în luna septembrie 2018 în cadrul Adunării Generale.

O altă temă se referă la actualizarea Statutelor asociației la nivel local, diecezan și central, având în vedere modificările apărute în Statutul Kolping Internațional.

Pr...

Întâlnire la nivel de Kolping Tineret Europa

Albania, Cehia, Croația, Germania, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina și Ungaria sunt cele 11 țări din care au venit la Timișoara, în perioada 9-12 noiembrie 2017, cei 22 de tineri care și-au reprezentat asociațiile naționale la întâlnirea Kolping Tineret Europa.

Vineri dimineață am mers la sediul asociației și, alături de trainerul Ana-Maria Andronic, cea care a facilitat workshop-ul „Promotion and motivation”, am reușit să ne familiarizăm unii cu alții...

Mai mult

Comunicat: Prima zi mondiala a săracilor

Pe 13 noiembrie 2016, la predica Jubileului dedicat persoanelor marginalizare social, Papa Francisc, lăsând de-o parte textul pregătit a spus: „Să cerem harul de a nu închide ochii în fața lui Dumnezeu care ne privește și în fața aproapelui care ne interpelează… mai ales spre fratele uitat și exclus, spre «Lazăr» care zace în fața ușii noastre. Acolo se îndreaptă lupa Bisericii… În lumina acestor reflecții, aș vrea ca astăzi să fie «Ziua Săracilor»”. Apoi, în scrisoarea „Misericordia et misera”, Pontiful a fixat această celebrare pentru toată Biserica Catolică, în duminica a XXXIII-a din timpul de peste an, conform calendarului latin. Anul acesta, acea duminică, și deci Ziua Săracului, este pe 19 noiembrie.

În mesajul adresat special pentru ...

Adunare Generală la Kolping Alba

„Viitorul favorabil nu depinde de faptul că suntem la început sau sfârșit de an; un viitor mai bun creează doar acei oameni care, prin educația creștină, devin devotați și perseverenți.”

Adolph Kolping

În data 4 noiembrie 2017, la Cristuru Secuiesc, 56 de delegați din 15 Asociații Kolping locale au participat la Adunarea Generală a Organizației Diecezane Kolping Alba.

În deschiderea Adunării Generale, în meditația ținută de Gödri István, praeses diecezan și național, s-a subliniat importanța apartenenței fiecăruia la o familie. Este necesar și bine să ne întâlnim an de an și să discutăm despre realizările de acasă, având astfel ocazia să ne îmbogățim cu idei folositoare, întrucât, dacă ne ajutăm reciproc, putem păși înainte...

Jubileu în Familia Kolping „Sf. Iosif” Brașov

În data de 28 octombrie 2017, Familia Kolping Sfântul Iosif din Brașov a celebrat 25 de ani de existență.

Cu acest prilej a avut loc o mică festivitate în care ne-am amintit de activitățile organizate de-a lungul anilor trecuți: excursii în țară și peste graniță, diferite baluri, concerte caritabile și concerte organizate cu ocazia sărbătorilor, zile ale copilului și tabere pentru copii, pelerinaje ale familiilor Kolping din dieceză și exerciții spirituale înaintea sărbătorilor Pascale și a Nașterii Domnului, confecționarea coronițelor de Advent ș.a. Această întâlnire a fost și o comemorare a celor răposați care ne-au fost alături în trecut, cum este cazul fostei președinte Aranyosi Margareta (Zuzu).

Colajul de fotografii pregătit de actualul preșe...

Seminar Erasmus+ privind gândirea antreprenorială

Cel de-al doilea seminar din cadrul proiectului „Model of Youth Development for Employment”, cofinanțat prin Programul Erasmus+, a avut loc la Timișoara. Astfel, în perioada 25-29 octombrie, 23 de participanți din fiecare din cele trei țări partenere – Serbia, Polonia și România – au luat parte la training-ul „Social Entrepreneurship”. Trainerul Ana-Maria Andronic, care a avut ocazia de a cunoaște o parte a participanților la primul seminar din Novi Sad,  a fost cea care a facilitat desfășurarea și răspândirea de noi informații în cadrul acestei întâlniri.

Miercuri seară, după ce am ajuns toți la Timișoara, ne-am petrecut seara socializând și făcând un scurt tur al orașului.  Ziua de joi a fost deschisă cu o discuție despre antreprenoriatul social...