Ziua Mondială de rugăciune pentru Kolping Burundi în Biserica Millennium din Timișoara

În fiecare an, în 27 octombrie se organizează la nivel mondial o zi de rugăciune. În data de 27 octombrie 1991, Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II lea l-a beatificat pe Adolph Kolping pentru activitatea sa, fiind considerat pe bună dreptate Părinte al Calfelor, ridicându-l la cinstea altarelor.

Anul acesta, Ziua Mondială de rugăciune având următorul motto: „Unitatea este fundamentul sustenabilității”. a fost dedicată Mișcării Kolping din Burundi.

„Fiecare Familie Kolping este chemată să contribuie în mod sustenabil la formarea și existența unei comunități. Noi suntem conștienți că fiecare Familie Kolping contribuie la edificarea unei societăți civile care să aibă la bază binele comun, pacea și echitatea. Împreună putem reuși, fiindcă Creatorul Cerului și al Pamântului este cu noi și suntem însoțiți de rugăciunile Fericitului Adolph Kolping”

În anul 1996, Pr Ludwig Kahm a vizitat Burundi și astfel au avut loc primele contacte cu Mișcarea Kolping. Organizația la nivel național s-a înființat în 25 martie 2012 în Arhidieceza de Gitega și numără 43 de asociații Kolping.

În Timișoara, d-ul Pr. Kapor Janos a celebrat în data de 27 octombrie o Sfântă Liturghie alături de tineri din Serbia, Polonia și România.

Cu această ocazia în Casa Kolping Caransebeș a fost pregătit un desert specific din Burundi, și anume sufleu cu banane și curmale.

În luna septembrie au fost stabilite primele contacte de către o delegație din România cu reprezentanți Kolping din Burundi. Urmează ca de fapt Consiliul Director și Adunarea Generală să decidă asupra unui posibil parteneriat cu Kolping Burundi sau o altă țară din Africa.

Eduard Dobre

mai multe poze